Торт «Мадярський»

Процес приготування і тіста, і крему дуже простий. З ним упорається навіть господиня-початківець. Торт виходить ніжний і м’який.

Інгредієнти:
200 г масла, 0,5 л борошна, 1 ст. ложка меду, 1 яйце, 2 скл. (400 мл) молока, 1 ч. ложка соди (гашена оцтом – 1 ст. ложка), 2–3 ст. ложки манки, 1 скл. цукру, 1 скл. цукрової пудри.

50 г вершкового масла, 1 скл. цукрової пудри, 1 ст. ложка молока, 1 яйце, 1 ст. ложка меду, 1 ч. ложка соди, гашена оцтом, вимішати в емальованій мисці й поставити на парову баню. Весь час помішувати, а коли маса стане однорідною, зняти з вогню, охолодити й додати півлітрову банку просіяного борошна. Замісити тісто як на вареники.

Розкачувати тісто тонким шаром (2–4 мм) і вирізати коржі довільної форми. Можна пласку тарілку прикласти до тіста та по контуру обрізати зайве ножем. Або взяти будь-яку іншу форму. Обрізки вимішувати з основною масою, а ті, що з останнього коржа, спекти й використати для посипання торта.

У вас має вийти 5 коржів. Випікати їх при температурі 150–200 градусів. Готовність тіста перевіряємо сірником – воно має не липнути.

Для крему зварити на молоці манну кашу з 2–3 ложок крупи, охолодити. Відтак додати решту масла (150 г) та 1 скл. цукру. Збити до утворення однорідної маси. Перемастити коржі кремом. Перетертими спеченими обрізками обсипати торт з усіх боків.

Прикрасити можна як завгодно. Я розтоплюю у посудині шоколадну плитку й додаю трішечки вершкового масла. Розтоплений шоколад виливаю у поліетиленову торбинку, один із куточків якої надрізаю (щоб шоколад міг витікати тоненькою цівочкою ). А далі малюю-пишу на поверхні торта. Готовий торт поставити на ніч у прохолодне місце.

Смачного!!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook