Кухня Рецепти

Томатний соус «Вогник» із свіжих помідорів

Для приготування подібних соусів вибирайте зрілі овочі, щоб смак і аромат приправи були неперевершеними.

27.07.2018 13:47

Томатний соус «Вогник» із свіжих помідорів — для піци або до шашлику – свіжий, гострий і густий. Ця приправа готується без проварювання і термічної обробки, тому вона зберігається тільки в холодильнику. Якщо вам сподобається смак томатного соусу, і ви вирішите зробити заготовки на зиму, то це теж можливо. Для приготування подібних соусів вибирайте зрілі овочі, щоб смак і аромат приправи були неперевершеними.

Томатний соус «Вогник» із свіжих помідорів

Інгредієнти :
1 кг стиглих помідорів;
500 г солодкої білої цибулі;
300 г болгарського перцю;
2 стручки гострого перцю чилі;
4 зубчики часнику;
5 г меленої паприки;
15 г кухонної солі;
35 г цукрового піску;
100 мл оливкової олії extra virgin;
50 мл оцту.

Спосіб приготування .

Для приготування вибираємо стиглі червоні помідори з пружною шкірою без плям та ознак псування. Із зрілих томатів, приправа вийде смачніше.

Помідори промиваємо холодною проточною водою, обсушуємо в друшляку. З помідорів вирізаємо плодоніжку і ущільнення біля неї, ця частина неїстівна. Потім розрізаємо овочі на частини.

Солодку білу цибулю чистимо від лушпиння, розрізаємо головку на чотири частини, додаємо до помідорів. М’ясистий болгарський перець чистимо від перегородок і насіння, зрізуємо плодоніжку, крупно нарізаємо м’якоть. Відправляємо нарізаний болгарський перець до цибулі і томатів. Стручки червоного перцю чилі ріжемо кружальцями разом з насінням. Додаємо в миску нарізаний чилі і очищені зубчики часнику.

Далі додаємо приправи – цукровий пісок і сіль. Наливаємо оливкову олію першого холодного віджиму сорти extra virgin і оцет 6%. Насипаємо пекучу мелену червону паприку.

Перекладаємо інгредієнти в кухонний комбайн і подрібнюємо до отримання однорідної маси – соус готовий. Його можна перекласти в чисті банки і прибрати в холодильник.

До шашлику або випічки підійде соус без термічної обробки. Однак, якщо ви вирішите його зберегти на зиму, то потрібна термічна обробка. Без неї банка простоїть в холодильнику, лише кілька днів.

Як зберегти томатний соус «Вогник» із свіжих помідорів на зиму?
Отже, подрібнену масу кладемо у великий сотейник, доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин на маленькому вогні. Потім фасуємо масу в чисті, сухі, стерилізовані банки і щільно закручуємо їх прокип’яченими кришками.

За матеріалами http://smachni-recepti.pp.ua