томатний соус

Томатний соус «Вогник» із свіжих помідорів, цибулі та перцю

Для приготування томатного соусу вибирайте зрілі овочі, щоб смак і аромат приправи були неперевершеними. Такий соус можна їсти як свіжим, так і закрутити на зиму.

Томатний соус «Вогник» із свіжих помідорів — для піци або до шашлику – свіжий, гострий і густий. Ця приправа готується без проварювання і термічної обробки, тому вона зберігається тільки в холодильнику. Якщо вам сподобається смак томатного соусу, і ви вирішите зробити заготовки на зиму, то це теж можливо. Для приготування подібних соусів вибирайте зрілі овочі, щоб смак і аромат приправи були неперевершеними.

Томатний соус «Вогник» із свіжих помідорів

  • 1 кг стиглих помідорів, 500 г білої цибулі, 300 г болгарського перцю, 2 стручки гострого перцю чилі, 4 зубці часнику, 5 г меленої паприки, 15 г солі, 35 г цукру, 100 мл оливкової олії extra virgin, 50 мл оцту.

Для приготування вибираємо стиглі червоні помідори з пружною шкірою без плям та ознак псування. Із зрілих томатів соус вийде смачніший.

Усі овочі почистити і порізати шматочками, із гострого перцю насіння не діставати. Усе змолоти, додати спеції та олію – соус готовий. До шашлику або піци підійде соус без термічної обробки. Однак, якщо ви хочете його зберегти на зиму, то потрібна термічна обробка.

Як зберегти томатний соус «Вогник» зі свіжих помідорів на зиму?

Подрібнену масу покласти у великий сотейник або сковороду з високими бортами, довести до кипіння, варити 10 хвилин на маленькому вогні. Потім розкласти в чисті сухі стерилізовані банки і щільно закрутити їх прокип’яченими кришками.

Радимо також інші перевірені рецепти кетчупу:

За матеріалами http://smachni-recepti.pp.ua

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook