Рецепти Сам собі лікар

Смакота для діабетиків, “язвєнніків” і тих, хто на дієті

Мені вистачає цього на три сніданки, тобто на три дні. Дуже ситно і корисно. Ця їжа лікує організм, багата на вітаміни, мікроелементи, відлякує хвороби, додає здоров’я.

Хочу поділитися рецептом смачної страви для діабетиків і не тільки. Вона корисна й для тих, хто має виразку шлунка, хвору печінку чи хворі нирки.

Нашинкувати зо дві жмені капусти, стерти одну морквину, порізати півкільцями дві середні цибулини або одну велику. Можна порізати кілька печериць, додати сухого кропу і попередньо півсклянки відвареної будь-якої каші – гречаної, рисової, пшоняної, вівсяної чи кукурудзяної (коли хтось не любить каш, можна замінити цей компонент двома чи трьома картоплинами, порізаними на кубики). Усе перемішати, влити трішки олії, ще раз перемішати. Окремо порізати на шматки рибу або куряче філе, чи телятину (небагато) й скласти у глиняний літровий глечик. Не забудьте додати ще одне яблуко, порізане на кубики.

Ні солі, ні перцю, ні будь-якої іншої приправи не додавати – у цьому й полягає секрет цієї дієтичної страви. Заповнити глечик, перекладаючи шматочками риби чи м’яса, закрити кришкою і поставити на годинку в духовку на слабкий вогонь. Повірте, а ще ліпше перевірте, як це смачно.

До речі, глечики виготовляє мені коханий чоловік. Він докладає всіх зусиль, щоб я не почувалася хворою, і ладний прихилити небо, аби відігнати від мене цю страшну хворобу – цукровий діабет. І нам, повірте, це вдається. Головне – спокій, дієта, здоровий спосіб життя, віра у перемогу над хворобою.

За здоров’я треба боротися й не лінуватися допомагати самому собі, тоді все буде гаразд. Боріться з недугами, вірте в Господа і не впадайте у відчай.