Кухня Рецепти

Пляцок “Яблучна хмаринка”. Десерт, від якого усі в захваті

Цей божественний рецепт я ледве випросила у сусідки. Тепер з-поміж усіх яблучних пирогів і пляцків цей – мій улюблений!

16.05.2019 17:11

Пляцок “Яблучна хмаринка”

Форма 20Х30 см, 25Х25 см, 23Х28 см.

Бісквіт: 5 яєць, 1 скл. цукру, 0,5 скл. борошна, 0,5 скл. крохмалю, 2 ч. ложки розпушувача.

Збити білки, потім додати по одному жовтки, вимішати. У масу додати борошно з розпушувачем. Акуратно перемішати. Випікати 25 хв при 180 ОС. Повністю охолодити, просочити гоpілкою з водою, цукром і лимонним соком.

Яблучний крем: 3 п. лимонного желе, 5-6 яблук, 3 скл. води.

Желе розчинити в воді, нагріти майже до кипіння. Потім в гаряче желе додати натерті яблука, перемішати. Коли почне застигати, вилити на охолоджений бісквіт, рівномірно розподілити, поставити в холодильник.

Крем: 0,5 л молока, 0,5 скл. цукру, 1 пакет ванільного цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка борошна, 200 г масла.

Відлити трохи молока в склянку. Решту закип’ятити з цукром. У молоці розвести ваніль і борошно з крохмалем, додати в кипляче молоко – зварити заварний крем. Охолодити. Збити масло. По ложці ввести заварний крем. Викласти на застиглу яблучну масу

Присипка: 100 г кокосової стружки, 3 ст. ложки цукру, 100 г масла.

Все зарум’янити на сковороді до золотистого кольору. Коли охолоне, розподілити по поверхні пляцка.

Готовий плязок залишити в холодильнику на ніч для просочення.