Мафіни на окропі
4 яйця, 100 г олії, 2 скл. цукру, 2 скл. борошна, 2 скл. крутого окропу, 1 ст. ложка розпушувача, ванільний цукор, 3–4 ст. ложки какао.
Яйця збити з цукром, додати олію, борошно, розпушувач, какао, ваніль, змішати до однорідності. тісто має бути туге тісто. Потім влити крутий окріп і какао, перемішати. У результаті тісто виходить рідке. Дуже смачні такі мафіни і без какао, можна також додавати малину, вишню, настояну на грілці, горіхи і навіть мак. Силіконові форми змащувати не треба, тіста наливати неповну форму, вони гарно ростуть. Пекти при 180 ОС 30–35 хв. Духовку не відчиняти, коли спечуться – зразу не діставати з духовки, щоб не осіли.
Рецептом поділилася Людмила Дворська