Кухня Рецепти

Паска «На подвійній опарі»

Така паска рівномірно і гарно підростає, гарно пропікається. Вона однаково вдається і в печі, і в домашній духовці.

12.04.2017 12:55

Інгредієнти:
1 л молока, 100 г дріжджів, 10 яєць, 12 жовтків, 4 скл. цукру, 300 г масла, 200 г маргарину, 1 скл. олії, родзинки, цукати, лимон, 1 п. ванільного цукру, приблизно 4,5 л борошна.

Дріжджі покришити, додати 0,5 склянки цукру, декілька ложок теплого молока, залишити на 15 хвилин. До 1 літра теплого молока додати розчинені дріжджі і борошна стільки, щоб вийшло, як густа сметана. Залишити на 1,5 години в теплому місці. Цукор збити з яйцями. Влити в опару, перемішати. Додати м’який маргарин і масло (але не розтоплене), місити 1 годину, поступово всипаючи борошно. Олію влити наприкінці. Останніми додати родзинки, потерту цедру і сік половини лимона, ванільний цукор. Замісити і залишити на 3 години. Накладати у форми по 1/3, дати вирости, змастити яйцем, спекти.