Кухня Рецепти

Цитрусова помадка до пирогів та млинців

Таку помадку можна подавати до млинців, пирогів, морозива, пудингів. Щоб вона була густішою, можна додати при збиванні яйця трохи крохмалю чи борошна.

04.05.2017 09:59

Інгредієнти:
1 апельсин, 1/4 лимона, 100 г цукру, 50–70 г масла, 1 свіже яйце.

З апельсина і лимона зняти цедру, вичавити сік. Цедру порізати, покласти її в сік і проварити 5–7 хв на невеликому вогні. Цитрусовий відвар процідити через марлю, додати масло і цукор. Нагрівати до розчинення цукру і масла. Довести до кипіння і зняти з вогню.

Яйце збити у густу піну, влити по трошки 2 ст. ложки гарячого сиропу (але не киплячого), постійно збиваючи. Потім тонкою цівкою влити в гарячий (киплячий) сироп яєчну масу, постійно збиваючи віничком. Поставити на малий вогонь і варити, безперервно помішуючи, до загустіння. Помадка має вийти за консистенцією схожою на згущене молоко.

Поставити в холодильник до повного охолодження.