Кухня Рецепти

Сирник на пісочному тісті. У сто разів краще за торт!

Цей сирник виходить такий смачний, що жоден торт не зрівняється! Під час випікання не просідає та ідеально ріжеться. То смакота!

02.03.2021 17:18

Класичний сирник на основі з пісочного тіста

Діаметр форми 25 см. Сирна маса: 1,2 кг сиру, 12 яєць, 100 г масла, 70 г манки, 250 г цукру, 3 ст. ложки сметани, 70 г кукурудзяного крохмалю, 1 п. ванільного цукру, родзинки, цедра лимона. 
Основа: 300 г борошна, 100 г масла, 1 яйце, 100 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка сметани, 1 п. ванільного цукру. 
Шоколадна глазур: 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки какао, 50 г масла, 0,5 ст. ложки цукрової пудри.
Для основи всі інгредієнти змішати і замісити м’яке тісто.
Сир, жовтки, сметану, цукор, манку, крохмаль, масло, ваніль – все збити у блендері. Потім додати родзинки і цедру. Збити окремо охолодженні білки з щіпкою солі до піни. Збиті білки за допомогою лопатки вимішати з сирною масою.
Пергаментом застелити дно, а боки форми змастити маслом.Тісто викласти у форму і розподілити по всій формі з бортиком. Залишити у холодильнику на 30 хв. Дістати форму і вилити на корж сирну масу, рівномірно розподілити. Випікати при температурі 180 ОС – 60 хв. Залишити сирник до повного охолодження у виключеній духовці. Охолоджений сирник за бажанням полити глазур’ю.
Для глазурі все змішати і поставити на вогонь, постійно помішуючи, довести до кипіння, але не кип’ятити!
Рецепт і фото Надії Бутин