Огранічне добриво для помідорів із дріжджів і кропиви

Ось надійний спосіб підживлення помідорів, щоб вони були здоровими і гарно плодоносили.

Щоб одержати багатий урожай помідорів, бажано поліпшувати родючість ґрунту кілька разів протягом дачного сезону. Пропонуємо зробити для цієї цілі просте органічне добриво. Складові без особливих зусиль знайдуться в будь-якому господарстві, а ефект від такої підгодівлі буде просто чарівний!

Отже, вам знадобиться:

  • бочка або будь-яка інша глибока ємність;
  • деревний попіл;
  • молочна сироватка (3 літра);
  • 1 кг звичайних дріжджів;
  • свіжа кропива з городу.

Процес приготування

1. Візьміть бочку (на 80-100 л). Усипте в неї 2 лопати деревної золи, додайте 3 літра молочної сироватки, 1 кг дріжджів і 1 цебро зеленої кропиви. Якщо підходящої тари в господарстві не знайдеться, розділите інгредієнти пропорційно ті ємності, у яких будете готовити добриво.

2. Заповніть бочку теплою водою приблизно на 3/4 і дайте постояти два тижні, періодично перемішуючи розчин. Можна накрити бочку з майбутньою підгодівлею кришкою, але занадто щільно закривати її непотрібне. Під впливом дріжджів у цей час буде відбуватися ферментація й бажано, щоб зайві гази вивітрювалися.

Спосіб застосування

1 літр отриманого органічного добрива розвести в 10 літрах води. Якщо підгодівлі потрібно менше або більше, співвідношення концентрованого настою й води завжди повинне бути 1 до 10. Готовим розчином підгодовуйте рослини під корінь один раз кожні 7-10 днів. Достатньо 1 літра підгодівлі на 1 кущ томатів.

Перевага цього органічного добрива в тому, що його компоненти поєднують у собі масу корисних речовин, фактично доповнюючи один одного. В одній кропиві містяться калій, магній, кальцій і цілий набір вітамінів, які дадуть томатам відмінний заряд енергії для росту й плодоносіння. Деревна зола й дріжджі доповнять живильний раціон кущиків мікро- і макроелементами, наявними в їхньому складі.

Приготовлена по цьому рецепту органічна підгодівля буде корисна не тільки для томатів, але також і для огірків, перцю, капусти й інших овочів, за винятком цибулі, часнику й бобових. 

Починати підгодівлю рекомендується через пару тижнів після висадження розсади у відкритий ґрунт.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook