Моя коронна страва – крученики з грибами. Без зубочисток і ниток, але завжди мають ідеальну форму!

Я часто на святковий стіл готую крученики. Скажу чесно, раніше вони не завжди вдавалися: іноді нитка залишається, скріплювати зубочистками незручно, без них - розпадаються. Аж якось підгледіла в інтернеті один лайфхак - як зробити крученики за допомогою фольги. І тепер вони у мене завджи ідеальні!

Крученики з грибами

1 кг г свинини (філе), 10-12 сухих грибів, 1-2 великі морквини, 1 скл. сметани, 2 ч. ложки крохмалю, спеції. Начинку і соус можна робити на свій смак. Головне у цьому рецепті – спосіб формування.

Гриби замочити у холодній воді, через 15 хв прополоснути і залити чистою водою. Коли розм’якнуть, зварити до готовності (приблизно 15 хв). Відвар не виливати, він потрібен для соусу. М’ясо порізати скибками приблизно 1 см завтовшки, відбити, кожен шматок посолити і поперчити, скласти стосиком, залишити мінімум на 1 год. Варені гриби порізати смужками, обсмажити на сухій сковороді до випаровування рідини, додати 1 ст. ложку масла, обсмажити ще 2-3 хв. Моркву порізати брусочками, обсмажити на 1 ст. ложці масла. На кожен шматочок м’яса на край покласти трохи грибів і моркви, скрутити рулетом. Трохи моркви і грибів залишиться – це для соусу.

А тепер лайфхак: щоб крученики не розгорталися, кожен щільно замотати у фольгу (краї прим’яти, як цукерку) і обсмажити з усіх боків на сухій сковорідці. Я роблю це так: вмикаю сильний вогонь, на розжарену сковорідку викладаю “цукерки”, рахую до 20 і перевертаю всі цукерки на бік (одну можна розгорнути і глянути, чи за цей час встигає підрум’янитися і скоригувати час), потім ще до 20, перевертаю і т.д. Крученики мають підрум’янитися з усіх боків, тоді вони не втратять форму. Усе це довше описувати, ніж робити! Далі знімаю фольгу і викладаю крученики у змащену маслом форму, печу при 200 ОС приблизно 30 хв. А далі дістаю, заливаю соусом і пече ще близько 15 хв.

Ще один плюс фольги у тому, що крученик можна роби з двох шматочків м’яса (наприклад, якщо якщо шматок м’яса скраю тонкий або нерівний, і з нього виходить маленька відбивна). Наклавши відбиті шматочки трохи один на один і злегка відбивши на місці стику – ми отримаємо велику “відбивну”. І крученик з неї після обсмажування у фользі теж ідеально триматиме форму!

Соус: до грибного відвару додати сметану, сіль, спеції, лавровий листок, довести до кипіння. У 0,5 скл. холодної води розвести крохмаль, влити, помішуючи у киплячий соус, додати гриби і моркву, що залишилася, проварити 2-3 хв.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook