Банош

Зі сметани банош виходить кислуватий. Якщо такий не любите, обов'язково беріть вершки.

Банош

1,5 скл. кукурудзяної крупи (дуже дрібно меленої), 1,5 скл. води, 500 г нежирних вершків або рідкої сметани, сіль, копчене сало або бочок, бринза.

Зі сметани банош виходить кислуватий. Якщо такий не любите, обов’язково беріть вершки. Сметану або вершки залити у чавунний казан і довести до кипіння, за потреби розвести водою. Кукурудзяну крупу засипати тоненькою цівкою, помішуючи. Готувати на малому вогні до загусання (консистенції, схожої на манну кашу). Банош у жодному разі не має бути надто густий.

Порізати сало смужками і обсмажити до шкварочок. Можна додати ковбасу. Зменшити вогонь до мінімуму і розтирати, збивати банош дерев’яною ложкою, доки на поверхні не виступлять крапельки масла. Як заблищать, зняти з вогню.

Викласти на простору тарілку, додати до баноша сало і покришену бринзу, не шкодуючи. Їсти гарячим. Смакує з малосольними огірками.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook