На святковий стіл – закусочний торт із курятини

Печнковий торт уже приївся? Приготуйте новий, іще смачніший варіант закусочного торта на святковий стіл – із курятини.

М’ясний закусочний торт із курятини

На 2 тортики: 800 г курятини (філе або м’яса зі стегон, але без шкіри), 800 мл кефіру, 8 яйця, 1,5 ч. ложки розпушувача, сіль, перець. Соус: по 300–400 г майонезу і плавленого сиру типу янтар, сіль, перець, можна додати кріп, зубець часнику. Начинка: смажена з цибулею морква; підсмажені гриби: оливки; мариновані огірки.

Тісто: змолоти м’ясо (інше м’ясо краще не використовувати, бо коржі можуть вийти жорсткішими), додати решту рідких продуктів, ретельно перемішати, поступово ввести борошно. Посмажити великі тонкі млинці з двох боків до готовності. Виходить приблизно 8–16 млинців (залежно від розміру сковорідки і товщини) на 2 тортики. Млинці складати один на один і накрити рушничком, щоб не підсихали.

Змішати все для соусу, додати спеції до смаку. Змастити млинці. На бажання між ними можна покласти начинку (одну або різні) або залишити без начинки – теж буде смачно. Змастити зверху і з боків, прикрасити зеленню, тертим сиром, шматочками овочів або грибів. Дати постояти зо 2 год у холодильнику.

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook