м'ясний хлібець заєць

М’ясний хлібець “Заєць”. Традиційна м’ясна страва до великоднього столу

"Заєць" – страва, схожа на м'ясний хлібець, яку традиційно готують на свята на Західній Україні. До речі, ні зайчатини, ні кролятини у ній немає. "Заєць" виходить дуже смачним і ситним!

“Заєць”

1,5 кг яловичого фаршу + 700 г сала або 1,5 кг свинини + 350 г сала, 4 середні цибулини, 8 зубців часнику, 7 яєць, 100 г манки, сіль, перець, 200 мл молока, 4 скибки хліба.

Перемолоти м’ясо, сало, розмочену у молоці булку, додати решту складників, перемішати і добре вибити долонями декілька хвилин. Форми із фольги змастити олією. Можна зверху посипати кмином або підсмаженим кунжутом. Пекти 40–50 хв при температурі 180–200 градусів. З форми виймати холодним, або ще краще на другий день. Виходить 4 “Зайчики” 7Х20 см.

Рецептом поділилася Галина Добрус-Каплунова

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook