Курячі чупа-чупси. Цікавий рецепт запечених гомілок у глазурі

Цікавий спосіб запікання курячих гомілок. Готувати їх дуже просто і швидко, а виглядає так апетитно (у тому числі завдяки глазурі!), що матиме достойний вигляд і на святковому столі.

Курячі чупа-чупси

1-1,2 кг курячих гомілок. Маринад: 3 зубці часнику, 1 ч. ложка без чубка карі, 3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка води. Глазур: 1 ст. ложка кетчупу, 2 ч. ложки гірчиці, 2 ч. ложки меду, 1 ст. ложка лимонного соку, 1 ст. ложка соєвого соусу.

В курячих гомілках біля кісточки з тонкого краю підрізати шкіру і хрящик, а м’ясо підтягнути донизу і сформувати “чупа-чупси” (жилки, які вилізуть, відрізати). Опустити в маринад, дати промаринуватися мінімум годину. Духовку розігріти до 220 ОС. Кісточки гомілок загорнути в фольгу і поставити запікати в духовку на хвилин 40, дістати з духовки, змастити глазур’ю і знову поставити в духовку на хвилин 20. Подавати як окрему страву або з гарніром, який вам до вподоби.
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook