Кетчуп без «хімії» – тільки домашній! 7 вдалих рецептів соусів на зиму

Якщо хочете ласувати справжнім томатним кетчупом або іншим якісним соусом без барвників та ароматизаторів – готуйте його власноруч. І головне – про запас!

Прабатьківщиною кетчупу вважають Китай. Вперше у Європу цей соус привезли у ХVІІ ст. Його готували з анчоусів, волоських горіхів, грибів та квасолі, а також розсолу соленої риби, спецій, часнику та вина. У найстарішому рецепті кетчупу, що зберігся до наших днів, помідорів не було. Як зрештою, мабуть, і в нинішньому магазинному.

Кетчуп по-домашньому на зиму

Магазинний кетчуп заховається! Цей дійсно смачний, ароматний, ідеальний! Усе завдяки прянощам, які входять до його складу.

Соус “Анкл Бенц”

Чудовий соус! Ніхто нізащо не здогадається, що в ньому є кабачки! На смак дуже подібний на оригінальний соус “Анкл Бенц”.

Кетчуп з хроном

Це навіть смачніше за традиційний хрін. Якщо соус вийде надто гострим, додайте трохи більше меленого болгарського перцю.

Пряний соус з базиліком

Мабуть, найароматніший з усіх соусів. Селера, базилік, кінза, кріп, петрушка – у ньому всі трави літа!

Томатний соус зі сливами

Цей особливий соус ідеально смаку із м’ясом. Має дуже незвичайний, вишуканий смак. Куди там кетчупу!

Кетчуп-лечо

Дуже смачний томатний соус на зиму. На смак він нагадує лечо, адже містить болгарський перець і багато зелені.

Аджика томатна

Якщо ви раніше ніколи не готували аджику з яблуками, неодмінно спробуйте. Це дуже смачно!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook