Кухня Рецепти

Віденське різдвяне печиво «Vanillekipferl»

Різдвяну мандрівку Європою можна почати, приготувавши це смачне ванільне печиво.

05.01.2017 18:35

Інгредієнти: 150 г масла, 210 г борошна, по 80 г меленого мигдалю або фундука і цукрової пудри, 1 яйце.
Для прикраси: 60 г цукрової пудри, 3 ст ложки ванільного цукру.

Просіяти борошно і висипати в миску. Порізати холодне масло на шматочки й перемішати з борошном. Додати цукрову пудру, мелені горіхи і яйце. Занурити руки в холодну воду і швидко замісити тісто. Поставити в холодильник на 1 годину. Зробити ковбаски завтовшки з великий палець, порізати шматочками завдовжки 1 см, скачати їх у формі півмісяця. Запікати за температури 160 °С протягом 10–15 хв або до блідо-золотистого кольору. Обкачати готове печиво, поки воно ще гаряче, в суміші цукрової пудри і ванільного цукру.