Кухня Рецепти

Бісквіт. Рецепт, який ні разу не підводив

Рецептів бісквіту багато, але цього я не зустрічала. Він мене ні разу не підводив! Випікаю в мультиварці, газовій та електродуховці. Завжди виходить високий і пишний!

05.06.2019 22:54

Бісквіт

На форму 20 см: 4 яйця, 160 г цукру, 150 г борошна (якщо шоколадний то 110 г борошна і 40 г какао), 36 г крохмалу, 1,5 ч. ложки розпушувача, 50 г води і 50 г масла.

Білки і жовтки розділити, білки збити до пишної піни, по троху додати половину цукру і збити до гладкої блискучої піни. Жовтки збити з рештою цукру в світлу густу піну. Обережно перемішати білки з жовтками, додати борошно, крохмал і розпушувач, обережно перемішати. Воду з маслом закип’ятити і вилить в тісто гарячою. Перемішати.

Ставити в гарячу (!) духовку або мультиварку. Випікати при 180-200 ОС, в мультиварці – на режимі випічка. Не відкривати 40 хв, а далі перевіряти на пружність.

А ще господинькам на замітку, коли спечете бісквіт, остудіть його, замотайте в харчову плівку і в холодильник на ніч. Бісквіт не буде крошитися, і можна не просочувати сиропом!

З цих продуктів виходить торт ±1кг. На форму 28 см все перерахувати на 7 яєць. Обов’язково просочую і роблю крем пломбір (на сметані).


PКрем пломбір: 2 яйця, 2 ст. ложки борошна, 180 г цукру, 350 г сметани (25%), збити і заварити на водяній бані (як манна каша), охолодити. 250 г масла збити і по троху додати заварний крем, все збити. Ванілін додати за бажанням. Крем густий, можна для перемазування і вирівнювання торт. Добре смакує з фруктами (пробувала з вишнею+шоколадний бісквіт, банан, ківі, апельсин, персик з звичайним бісквітом.

Рецептом поділилася Тетяна Романенко