картопляники

Зрази картопляні (картопляники, бараболяники). Класичний рецепт

Картопляники з м'ясною начинкою вдаються дуже смачні, причому вбирають набагато менше олії, ніж деруни чи млинці.

Картопляники

  • Тісто: 1 кг картоплі почищеної, 1-2 яйця, 100-200 г борошна, перець мелений.
  • Начинка: фарш м’ясний, 1-2 цибулини, сіль, перець мелений.
Картоплю відварити в підсоленій воді, пом’яти, охолодити, додати яйця, борошно, перець, вимішати.
До фаршу додати мелену цибулю або підсмажену порізану кубиками, сіль, перець, трошки води, вимішати.
Ложкою набрати картопляну масу, зробити кульку, обкачати в борошні, начинити фаршем, сформувати, обсмажити на помірному вогні.
Начинку можна робити з грибів або тушкованої капусти.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook