Картопляники
- Тісто: 1 кг картоплі почищеної, 1-2 яйця, 100-200 г борошна, перець мелений.
- Начинка: фарш м’ясний, 1-2 цибулини, сіль, перець мелений.
Картоплю відварити в підсоленій воді, пом’яти, охолодити, додати яйця, борошно, перець, вимішати.
До фаршу додати мелену цибулю або підсмажену порізану кубиками, сіль, перець, трошки води, вимішати.
Ложкою набрати картопляну масу, зробити кульку, обкачати в борошні, начинити фаршем, сформувати, обсмажити на помірному вогні.
Начинку можна робити з грибів або тушкованої капусти.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Картопляники з грибами. Можна хоч щодня готувати з різними начинками!
- Книґлі з картопляного пюре – традиційна галицька страва. Мені готувала бабуся, а я зараз – своїм дітям
Post Views: 73