Заварний крем – один з базових. Його використовують для різних десертів: тортів, тістечок (як-то еклери чи трубочки) і навіть у випічці (пирогах, пиріжках, тортах). Існують різні рецепти і технології приготування заварного крему. Усі вони зводяться до того, що спершу готують заварний крем, а потім його поєднують з маслом (його додають у гарячу масу або збивають з охолодженою). Із приготування заварного крему можливі певні труднощі:
- на заварювання потрібен час;
- у заварному кремі утворюються грудки;
- під час заварювання крем може підгоріти тощо.
Рецептів приготування заварного крему та його варіацій є багато. Можна сказати, що у кожної господині – свій, певна кількість продуктів, пропорція і технологія, відпрацьована на практиці. Пропонуємо вашій увазі ще один варіант – рецепт швидкого заварного крему, який готується за лічені хвилини у мікрохвильовці. Спробуйте ще й такий спосіб приготування, він суттєво заощаджує час.
Заварний крем у мікрохвильовці
- Для заварного крему: 2 сирих жовтки, 200 мл молока, 50–60 г цукру, дрібка солі, 1 ст. ложка борошна, 50 г масла, 1 п. ванільного цукру.
Усі інгредієнти (крім масла) змішати і поставити на 1 хвилину в мікрохвильовку, дістати, добре перемішати віничком. Потім знову відправити на 1 хвилину в мікрохвильовку, перемішати і, якщо потрібно, ще на 1 хвилину у мікрохвильовку. Мені вистачило двох хвилин для приготування! Додати масло і ретельно перемішати. Залишити крем до повного охолодження і можна перемащувати торт, наповнювати еклери або трубочки або робити рулет.
Рецептом поділилася Ольга Павлушенко
Радимо також інші рецепти заварного крему для ваших улюблених десертів:
- Крем “Пломбір” – мій улюблений заварний крем на сметані
- Карамельний настрій? Отже, заварний карамельний крем!