Заварні тістечка з карамельним кремом і шоколадом
- Для тіста: 125 мл води, 125 мл молока, 100 г вершкового масла (82%), сіль на кінчику ножа, 0,5 ст. ложки цукру, 150 г борошна (6 ст. ложок з чубком), 5 яєць.
У сотейник влити воду, молоко, додати сіль, цукор і масло. Поставити на вогонь, дати закипіти. Просіяне борошно всипати у киплячу суміш, розмішати лопаткою або дерев’яною ложкою до однорідності. Помішуючи, підсушити тісто до утворення легенької скоринки на дні сотейника, цей процес триває 2-3 хвилини. Тісто має бути гладке, однорідне без грудочок. Зняти з вогню і дати тісту трохи охолонути 3-4 хв.
Яйця збити міксером. Невеликими порціями вливати яєчну суміш до тіста і збивати на легких обертах міксера до однорідної гладкої маси.
Духовку розігріти до 190 °С. Форму вистелити пергаментом. За допомогою кондитерського мішка або чайної ложки викласти тісто на пергамент діаметром 4-5 см і відступаючи один від одного на 4-5 см. Випікати тістечка 15 хв при 190 °С, наступні 15-20 хв при температурі 160 °С. Духовку при випіканні не відкривати!
- Крем: 300 г масла, 300 г вареного згущеного молока.
Масло збити до білого кольору, додати частинами згущене молоко і збити до пишності. Наповнити еклери кремом за допомогою кондитерського мішечка з гострою насадкою. Зверху за бажанням полити тістечка топленим шоколадом.
Рецепт тіста від Лізи Глінської. Готувала і фотографувала Оля Михайлюк
Радимо також приготувати крем для заварних тістечок за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Той самий крем для еклерів, як колись в кулінарії і кафе
- Для печива, еклерів, кейк-попсів: три рецепти глазурі, яка не липне
Post Views: 60