Заварні тістечка “Шу”
Заварна маса: 250 мл води, 100 г масла, 5 г солі, 10 г цукру. А також 150 г борошна, 5-6 яєць.
Довести все для заварної маси до кипіння і відразу всипати 150 г просіяного борошна. Швидко заварити тісто: тримаючи на вогні, мішати лопаткою ще хв 5 до утворення білого нальоту на дні каструлі). Трішки охолодити (хв. 10) і вести яйця по 1, після кожного добре розмішувати, можна лопаткою або міксером з насадкою для тіста. В мене пішло 5 яєць і трішки шостого(1/3). Дивитись по густоті, має стікати широкою лєнтою (ввести 4, далі дивитися).
Крокелін: 100 г цукру, 10 г какао, 80 г борошна, 80 г масла.
Розтерти на крихти і розкачати між двома листами пергаменту пласт не більше 2 мм, покласти в морозилку.
Мішком з круглою насадкою з отвором діаметром приблизно 1 см видавлювати на тефлоновий килимок (чи силіконовий) тісто, зверху класти крокелін (меншого діаметру (вирізати насадкою, другим боком), випікати при 200 ОС 15-20 хв.
Крем заварний з вершками: 2 яйця, 2 ст. ложки борошна, 300 мл молока, 1 скл. цукру, 150 г вершків.
Молоко з цукром довести до кипіння, влити тонкою цівкою яйця, збиті з борошном, заварити охолодити. Збити з вершками.
З охололих тістечок ножем зрізати кришечку, викласти крем, накрити обрізаною кришечкою.
Рецепт і фото Христини Зубейко
Читайте також: