Лікер “Амаретто” з абрикосових кісточок

"Амаретто" – італійський лікер, який готують на основі гіркого мигдалю. Такий самий напій можна приготувати вдома з абрикосових кісточок. Виходить супер!

Звісно, домашній “Амаретто” дещо відрізняється від купованого. Але він не менш смачний і запашний, із легкою гірчинкою.

А ще він дуже корисний для здоров’я. Адже містить вітамін В17, який має сильні антиоксидантні, протипухлинні властивості. Але пити такий лікер потрібно в невеликих кількостях.

Домашній “Амаретто” на абрикосових кісточках 

0,5 л спирту (90–96%), 0,5 л води (фільтрованої, кип’яченої), 100 г ядер абрикосів, 350 г цукру.

  • Цукор розчинити в теплій воді.
  • Дві-три ложки цукру нагріти в металевому посуді до коричневого кольору. Потім швидко киплячий коричневий цукор перелити в цукровий сироп і перемішати.
  • Ядра кісточок подрібнити, але не надто дрібно, а тільки придавити.
  • У скляну ємність покласти ядра, залити спиртом. Зачекати годину, додати підготовлений цукровий сироп. Ретельно перемішати, щільно закрити і поставити в темне місце.
  • Через 10-15 днів лікер потрібно відфільтрувати і він готовий до вживання.
  • Якщо лікер Амаретто буде занадто міцний для вас, його можна вже в келиху розбавляти водою з льодом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook