Торт-пляцок “Сакура”. Приготуйте раз – і ви в нього закохаєтеся!

Шукаєте новий цікавий і смачний рецепт торта? Спечіть "Сакуру". У ньому незвичайні коржі з маком і вишнями та смачний заварний вишневий крем. Рецепт перевірений, від господині.

Торт-пляцок “Сакура”

Форма 25Х35 см. Тісто: 500 г борошна, 250 г масла, 4 жовтки, 100 г сметани, дрібка солі і ваніль. Наповнювачі: 400 г вишень, 100 маку, 50 г родзинок, 50 г горіхів різаних, 60 г крохмалю, 150 г цукру, 6 білків.
Крем: сік з вишень, 3 ст. ложки крохмалю, 150 г цукру, 500 г масла або 500 г крем-чізу. 
У просіяне борошно втерти масло до дрібних крихт, додати жовтки, сметану сіль і замісити швиденько тісто. Поділити на 6 кульок і покласти під плівку у холодильник на ніч.
Приготувати начинку: вишні відцідити від соку, мак запарити і потім змолоти, горіхи розрізати. Для кожного коржа окремо збивати по 2 білки з 50 г цукру і 20 г крохмалю.
Розкочувати кульку тіста, формувати бортик в 1 см, викладати збитий білок, зверху вишні, накриваємо іншим розкоченим коржем. Поколоти виделкою, випікати 15-20 хв 180-200 ОС. Зробити з вишнями 2 коржі і 1 з маком.
Крем. Сік з вишень розвести водою, щоб загалом вийшло 600 мл, додати цукор, крохмаль, заварити крем, охолодити. Збити масло, по ложці ввести заварений крем.
Скласти торт: корж з вишнями, крем, корж з маком, крем, корж з вишнями, крем, шоколад. Поставити на ніч в холодильник.
Можна покрити помадкою: 100гр шоколаду, 50гр масла, 50гр молока і на водяні баню , щоб блистіло можна добавити 5 гр желатин у набухлого.
Рецепт і фото Валентини Янчук
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook