З чим не можна поєднувати гречку

Ендокринолог розповіла, чим корисна гречка в раціоні та з якими продуктами її поєднувати не варто.

Періодично включайте гречку у свій раціон, тому що вона смачна, ситна і дуже корисна. Але є продукти, з якими не варто поєднувати цей гарнір, розповіла лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова.

Спеціаліст зазначила: в складі гречки багато вітамінів, клітковини й інших цінних мікроелементів, зокрема калій, магній, залізо і кальцій. Цей продукт відмінно насичує організм, покращує травлення, тому присутній у великій кількості дієт, спрямованих на лікування та профілактику різних захворювань. Але в поєднанні з певними продуктами цей гарнір може нашкодити здоров’ю.

В першу чергу, лікар зазначила, що не варто регулярно їсти саму лише гречку, особливо це стосується тих, хто хоче швидко схуднути. Річ у тому, що продукт може спровокувати метеоризм і підвищене газоутворення.

При проблемах зі шлунково-кишковим трактом гречку не варто вживати разом з м’ясними напівфабрикатами (сосисками, сардельками, ковбасами), а також з жирною рибою. Це може стати причиною бродіння і відчуття тяжкості в шлунку.

Крім того, Бочарова зазначила, що цю крупу небажано заливати окропом, краще добре проварити. Приготована таким чином вона буде легше засвоюватися організмом.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook