Торт “Веселка”
- Форма 30 см.
- Для одного бісквіта потрібно (таких треба спекти три): 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, ванілін, 4 ст. ложки борошна (просіяти), 1 ч. ложка розпушувача.
Яйця, цукор і ванілін збити у пишну масу. Додати борошно, просіяне з розпушувачем, акуратно перемішати ложкою зверху донизу. Випікати при температурі 180 градусів, 20 хвилин (орієнтуючись на свою духовку).
Другий корж приготувати так само, тільки додати 3 ст. ложки борошна і 1,5 ст. ложки какао.
Третій корж приготувати так само, тільки додати 3 ст. ложки борошна + 1 п. польського вишневого киселю (або можна використати харчовий барвник).
Заварний крем
- 0,5 л молока, 0,5 скл. цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки борошна, ванілін.
Заварити крем, остудити. Окремо збити 250 г масла з 2 ст. ложками. пудри, по ложці додавати крем. Крем розділити на чотири частини.
Яблучна маса
1 кг почищених яблук (потерти крупно), додати 0,5 скл. цукру, провадити 5 хвилин. Розділити на дві частини. До першої додати червоне желе (всипати сухий порошок), до другої – зелене желе (всипати сухий порошок). Всипати і вимішати до повного розчинення (зняти з вогню).
Скласти торт: білий бісквіт, 1/4 крему, зелена яблучна маса, 1/4 крему, шоколадний бісквіт, 1/4 крему, червона яблучна маса, рожевий бісквіт (у мене зеленкуватий). Зверху шоколадна глазур. Кокос для прикраси на бажання.
Порада господині. Коржі яскравих кольорів вдаються, якщо використовувати кисіль “Мрія”.
Рецепт Вероніки Степанченко. Готувала і фотографувала Богдана Крамар
Радимо також приготувати:
- Торт «Веселка» з кольоровими коржами
- Десерт “Сирна веселка” із сиру та сметани