Здоров'я та краса Схуднення

Яке м’ясо їсти при схудненні? Пояснює експерт

Давайте на прикладі курячого філе спробуємо зрозуміти, чи вигідно їсти м‘ясо при схудненні. ❓Що таке куряче філе? 🐓У живої курки куряче філе – це великий і малий грудний м‘яз. Це велика і потужна м‘язева маса. Ще б пак, враховуючи що функція їхня заключається в опусканні крила, що мало би піднімати свійського птаха вгору. Незважаючи на […]

Давайте на прикладі курячого філе спробуємо зрозуміти, чи вигідно їсти м‘ясо при схудненні.

Що таке куряче філе?

🐓У живої курки куряче філе – це великий і малий грудний м‘яз. Це велика і потужна м‘язева маса. Ще б пак, враховуючи що функція їхня заключається в опусканні крила, що мало би піднімати свійського птаха вгору. Незважаючи на потужність цих м‘язів кури не літають (поправка: літають та не високо і не далеко). Причина в тому, що курка наїла велику п‘яту точку, яка її тягне додолу.

Але нас, фітнесистів, мало хвилює філе в живій курці, нас цікавить вплив м‘яса на процес схуднення. Далі про це і говорититимемо. Дивлячись на кусок м‘яса, ми повинні бачити калорії, білки, жири та вуглеводи. З позиції схуднення це все що нас цікавить.

Який хімічний склад курячого філе?

На 100г:
🔹білки ~ 23г
🔹жири ~ 2г
🔹вуглеводи ~ 0,5г

Що ми бачимо? Куряче філе – це 23% білка, мінімум жиру та вуглеводів.

Що це означає для схуднення? Адекватна дієта для схуднення передбачає збільшення дози білка в раціоні, на фоні зниження кількості жиру та вуглеводів.

Чи можемо ми зробити такий висновок: м‘ясо – ідеальний дієтичний продукт? Звісно, ні, це справедливо тільки для курячого філе.

А що там з іншим м‘ясом? Будь-яке м‘ясо містить в собі близько 20 г білка і практично не містить вуглеводів (є якісь залишки глікогену). А от за кількістю жиру м‘ясо різних тварин суттєво відрізняється. Більше того, різні частини туші тварини містять різну кількість жиру. А так як 1 г жиру – цілих 9 ккал, оцінюючи придатність того чи іншого м‘яса для схуднення, треба дивитись саме на кількість жиру.

М‘ясу, яке містить до 5% жиру ставимо 👍, а те м‘ясо, що має більше 5% жиру отримає від нас 👎.

Жирність м‘яса:
куряче філе ~ 2%
філе індика ~ 2%
телятина ~ 2%
яловичина (вирізка) ~ 3%
перепілка (тільки м‘ясо) ~ 4,5%
свинина (вирізка) ~ 7%
кролятина ~ 11%
баранина ~ 16%
язик свинний ~ 16%
перепілка зі шкірою ~ 17%

Якщо вам мало цієї інформація, то давайте ще порівняємо калорійність переможця і одного з аутсайдерів:
🔹куряче філе ~ 110ккал
🔹баранина ~ 230ккал
Як ви бачите, м‘ясо може бути як низькокалорійним продуктом, так і дуже калорійним.

Плануючи свій раціон для схуднення, добре дивіться: м‘ясо буває різне.

Консультує тренер Мандзяк Віктор

Дата публікації: 25.08.2020 img Поділитися