Часникові стрілки – одна з моїх улюблених овочевих страв. Я їх і смажу, і тушкую, і перемелюю з салом, і роблю приправу. яку потім додаю у всі перші страви. А щоб узимку ласувати смачненьким, обов’язково заморожую.
Стрілки перебираю, мию, просушую на рушничку. Потім ріжу на шматки, складаю і в торбинки і заморожую. Все елементарно! Нічого відварювати не треба! А потім дістаю стрілки, не розморожуючи, смажу на сковороді за будь-яким з рецептів.
Наприклад, посмажити в сковорідці в невеликій кількості олії обсмажити до зміни кольору, додати сіль, перець за смаком. Додати ще 1-2 ст. ложки сметани і тушкувати ще близько 3 хв. Перекласти в тарілку (я роблю це щипцями, щоб не було зайвого жиру) і смакувати.
А ще можна приготувати приправу на зиму. Стрілки треба змолоти на м’ясорубці, додати трішки солі та олії, перемішати. За допомогою харчової плівки сформувати ковбаску і заморозити або викласти у формочки для льоду, заморозити, а потім кубики перекласти у пакет. Якщо буде використовувати зараз, можна зберігати в холодильнику. Якщо добре посолити, буде зберігатися і в холодильнику. Можна додавати у перші і другі страви або перемішати зі свіжим меленим салом – суперова намазка на хліб!
Читайте також:
- Мариновані часникові стрілки – суперова закуска на зиму. Їх у моїй сім’ї люблять навіть більше за консервовані огірки і помідори!
- Таке зелене масло з часниковими стрілками і кропом дуже смачне просто із хлібом. А ще його можна додавати у суп – і він стає пахучий-пахучий!