Пильну увагу слід звернути на шкірку. Хороша редиска гладка, без тріщин, має рівний насичений колір. Якщо на шкірці видно чорні точки, то таку редиску купувати не варто. Вона має звичку швидко псуватися, а цятки вказують на те, що процес гниття вже почався.
Багато про що скаже бадилля. Якщо листя здорове, сильне, тоді і плоди не розчарують. Тому рекомендуємо купувати редис з бадиллям.
Редиску обов’язково варто помацати. Якщо вона піддається натисканню, значить, вже перезріла і порожня всередині. Або вже в’яла, тому що давно лежить.
Існує думка, що під час вирощування редиска без нітратів все одно не обходиться. На це можуть вказати довгі або неприродно великі плоди. Тому віддаємо перевагу невеликій круглій редисці: вважається, що нітратів у такій менше.