Як уникнути утворення тромбів в судинах

Шкідливі звички, низька фізична активність, жирна їжа і стрес негативно впливають на організм людини. В результаті від тромбів вмирає більше людей, ніж від стихійних лих і техногенних катастроф. Ось як цього уникнути.

За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, ряд захворювань діагностується у пацієнтів, які не досягли 40 років. Тромбофлебіт, варикоз, інфаркти, інсульти значно «помолодшали», стаючи причиною інвалідності або навіть смерті у молодих чоловіків і жінок. Причини захворювань обумовлені способом життя, який сприяє утворенню тромбів.

Причиною засмічення судин є густа кров. Рідина повільно рухається по судинах, не встигаючи доставляти кисень внутрішнім органам і системам. Кисневе голодування згубно позначається на судинах мозку. Лікарські препарати усувають наслідки, але не здатні змінити спосіб життя пацієнта. Щоб виключити загустіння крові, треба дотримуватися кількох правил.

Як не допустити загустіння крові?

  • Включати в раціон харчування продукти, які мають здатність розріджувати кров. До них відносяться: часник, імбир, ягоди малини і чорниці, цибуля, цитрусові. Корисні рибні страви, помідори, вівсянка, оливкова олія, насіння соняшнику.
  • Стежити за питним режимом. Доросла людина щодня повинна випивати не менше 1,5-2 л несолодкої води. Дефіцит рідини в організмі блокує дію лікарських препаратів і дієт. Виняток – рекомендації лікаря за кількістю рідини (при набряклості, вагітності).
  • Сечогінні і гормональні препарати сприяють в’язкості крові. Їх застосування має бути зведене до мінімуму, а за можливості – виключене повністю.
  • Відмовитися від паління та надмірного вживання алкоголю. Міцні напої провокують спазми судин, що може призвести до незворотних наслідків.
  • Зменшити, а при необхідності – виключити, вживання білого хліба, вершків і масла, бананів, солоних продуктів. Бажано не пити відвари з звіробою, шипшини, деревію.

Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook