Багато людей любить рибу. Але більшість з них не терпить її чистити. Ще коропа – так-сяк, а от чистити дрібно рибу або з малою лускою (як-то, карасі, окуні, щуки) – це справжнє покарання. У тут сусідка дала мені чудову пораду, як це робити легко і швидко. І чому я не знала цього раніше?
Для чищення риби від луски, велику і середню рибу (від 300-400 г) треба ошпарити окропом. Після цього луска легко знімається рукою або звичайною губкою (злазить, наче панчоха). Луска відходить від риби сама, хіба біля основи голови треба підчистити! Далі її можна готувати за своїм улюбленим рецептом!
Якщо риби багато, то потрібно підготувати дві каструлі. Одну наповнити окропом, а другу – дуже холодною водою. Далі рибу треба взяти за зябра, занурити спершу в окріп, а потім опустити у холодну воду. Обмити рибу від луски і вуаля – можна готувати.
Якщо шкірка на рибі від окропу починає скручуватися, використовуйте не крутий кип’яток, а воду десь 80 ОС.