Томатний сік
- На 3-літрову банку: 1 ст. ложка з невеличким чубком солі, 2 ст. ложки з великим чубком цукру, 3-4 горошини духмяного перцю, 8-10 горошин чорного перцю, 1 лавровий листок, 2 зубці часнику, помідори (на 1 л соку приблизно 1,5 кг помідорів).
Віджати сік зручним способом, поставити на вогонь, дати закипіти, варити 5 хв, додати всі спеції, варити ще 15 хв. Піну не збираю, роблю такий вогонь, щоб вона не утворювалась. Дістати шумівкою часник, лавровий лист, перець і розлити в стерилізовані банки, закрутити, перевернути, вкутати. Дуже смакує до піци з будь-якою начинкою!
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:
- Президентські помідорчики мариновані половинками
- Найшвидший спосіб приготування томатної пасти – за 15 хвилин
Post Views: 50