Підшлункова залоза — унікальний орган, тому що відноситься одночасно до двох систем в організмі людини, виконуючи одну з найважливіших ролей.
Головною її функцією є те, що вона виробляє спеціальні ферменти, які розщеплюють жири, білки та вуглеводи, що сприяє кращому засвоєнню їжі в організмі людини. Також це єдиний орган, який виробляє інсулін.
Причини виникнення болю в підшлунковій залозі:
- Зловживання алкоголем.
- Незбалансоване харчування.
- Жовчнокам’яна хвороба.
- Травми живота.
- Інфекції.
Найчастіше біль свідчить про таке захворювання підшлункової залози, як панкреатит. Це запалення, яке має власні симптоми: різкі болі в лівому підребер’ї та ближче до центру, кашоподібний кал, блювота й нудота.
Настоянка з двох трав
200 мл окропу, 1 ст. ложки безсмертника та 1 ст. ложки ромашки залийте окропом та настоюйте 30 хвилин. Процідіть і приймайте в охолодженому вигляді. Для ефективного лікування необхідно пити по 0,5 склянки 2 рази на день за 30 хвилин до їди. Приблизний курс лікування — 2 тижні.
Гречка
Вживайте щодня гречану крупу замочену в кефірі на сніданок. Перед цим перемеліть гречку. Замочують переважно на ніч.
Петрушка на молоці
800 г петрушки подрібніть. Закип’ятіть молоко і залийте ним петрушку, щоб воно покрило повністю зелень. Варіть декілька хвилин на слабкому вогні. Денна порція — щогодини по 2 ст. ложки.
Кисле молоко
Зробіть собі на ніч спеціальний компрес. Для цього вам знадобитися просочити тканину кислим молоком. Покладіть її в зону шлунка, захоплюючи ліву сторону. Накрийте цю тканину харчовою плівкою та укутайте шарфом. Компрес треба накладати щовечора протягом 4-х тижнів.
Лавровий лист
Запарте в термосі 10 лаврових листів і 300 мл окропу. Настоюйте добу, а потім приймайте по 50 г за 30 хвилин до їжі.
Рецепт на 21 день
Ця каша вам допоможе позбутися проблем з підшлунковою залозою. Головне — вживайте щовечора, замість вечері.
Інгредієнти: 200 г пшона; 2 л води; 300 г гарбуза; 1 ст. ложка вершкового масла.
Промити пшоно та всипати його в киплячу воду. Зварити до готовності. Натерти гарбуз та додайте в каструлю з пшоном. Варити до тих пір, поки не вийде консистенція, схожа на пюре. Додати в кашу 1 ст. ложку масла і розім’яти все. Каша готова!