Обмежити кількість солодощів і приправ. Дослідження під авторством вчених з Колумбійського університету свідчить: певні продукти активізують потовиділення, яке і без того посилюється в спекотну погоду. Щоб не виснажувати організм втратою рідини, а разом з нею і важливих для нього речовин, в спеку потрібно контролювати споживання продуктів, багатих простими вуглеводами – перш за все, це різноманітні солодощі та борошняні вироби.
Крім того, краще в цей період відмовитися від гострих приправ, всього перченого. Як приправи медики радять використовувати лимонний сік або сік лайма.
Менше тваринних білків і жиру. Ці харчові компоненти вимагають багато енергії для перетравлення і в спекотну погоду це сприяє занепаду сил і тонусу. Треба вживати більше продуктів, які містять клітковину: риба, фрукти, овочі, рис, овес, хліб.
Більше зелені. Її вживання чудово тонізує в умовах спеки і до того ж зелень – неперевершене джерело вітамінів. Медики радять налягати на листові салати.
Вживати продукти з терпким смаком. Банани, морси з горобини або смородини, шпинат, м’ята. Їх вживання допомагає впоратися з нудотою, яка нерідко виникає в спеку через погіршення роботи судин і кровообігу.