Яблучний сидр. Зробила минулого року на пробу, а зараз роблю подвійну порцію!

Зберігати такий сидр в погребі чи холодильнику можна цілий рік. Це неймовірно смачно. Вперше приготувала його минулого року. Випили майже одразу. Тепер роблю одразу дві порціі.

Яблучний сидр

1 кг кисло-солодких яблук, 150-200 г цукру, жменя родзинок. 

Яблука дрібно нарізати, вирізавши серединку, пересипати цукром і додати родзинки (потрібно, щоб яблука заповнили посудину на третину).

Якщо яблука не дуже соковиті, додати трохи води (на трилітрову банку 300-400 мл). До речі, що більше цукру, то міцніший буде сидр. Якщо не використовувати цукор взагалі, міцність буде 4-5% – як у пива, з цукром відсоток збільшиться до 6-8% – як у легкого вина.

Насадити на банку гумову рукавичку і залишити сидр бродити 8-10 днів при температурі 30-35 ° С.
Коли рукавичка впаде, сидр процідити, перелити в глечик і залишити на 4 дні в холодильнику. Після цього процідити через марлю ще раз, щоб прибрати осад.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook