Вам теж не подобається якість магазинного чаю? Схоже на відходи, а не на чай? Не купуйте його! Чай зовсім просто заготовити власноруч. До того ж він буде 100-відсотково екологічно чистим, смачним і корисним! І ви буде впевнені у якості напою, який п’єте. Рецептами смачного і корисного чаю поділилася фітотерапевт Ольга Пасічник. От-от настане час заготовляти сировину.
«Дуже добрий чай – із яблуні, тільки не садової, а дикої, – каже жінка. – Треба знайти у лісі дику яблуню і напровесні, щойно набрякнуть бруньки й розпустяться перші листочки, зібрати їх, висушити, перетерти руками (не кавомолкою!) і додавати до чаю. Як він пахне! А скільки користі в ньому!».
Секрет аромату і користі у тому, що бруньці дерево віддає дуже багато сили, щоб з неї утворилися листочки, квіти, а згодом плоди, – пояснює пані Ольга. У бруньках, які розпускаються, акумулюється величезна кількість корисних речовин.
Зробити чай ароматним і цілющим допоможе церковне зілля (кадило, його ще називають бальзам). Воно дуже пахуче.
«Кадило помічне проти багатьох хвороб, а ще краще його приймати для профілактики, – радить фітотерапевт. – Можна домішати до чаю – і він стане дуже пахучим та корисним. Якщо свіжий листочок кадила прикласти до рани, він зупинить кров. Якщо настояти на горілці – лікує шлунок».