Вишнево-горіхова слойка з подвійним кремом
Форма 20Х36, вийшов височезний. Тісто: 1 п. (250 г) маргарину, 3-3,5 скл. борошна, 3 жовтки, 1 скл. сметани (20%).
Маргарин терти з борошном, додати сметану, жовтки і замісити. Поділити на 6 частин і на ніч покласти в холодильник.
Начинка вишнева: 800 г вишень у власному соку, 2 п. вишневого желе, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю. Вишні відцідити, змішати з желе, крохмалем, ванільним цукром.
Горіхова начинка: 3 білки, 1 скл. цукру, 300 г горіхів. Білки збити з 1 скл. цукру і додати різані горіхи, легенько вимішати.
Розкачати одну частину тіста, викласти 1/2 вишневої начинки, накрити другою частиною тіста, заліпити краї та проколоти виделкою. Пекти 25 хв при 190 ОС. Зробити 2 таких коржі. Третій корж зробити з білково-горіховою начинкою.
Крем 1: 300 г масла, 150 г цукру (можна замінити заварним кремом). Я робила крем з пудингу.
Крем 2: 500 г готової макової маси, 50 г цукру, 100 г масла. Цукор я не давала, бо макова маса була дуже солодка.
Зібрати пляцок: вишневий корж, маковий крем, білий крем, горіховий корж, маковий крем, білий крем, вишневий корж. Зверху глазур або інший декор. Залишила на декілька годин при кімнатній температурі, щоб добре просочився, потім у холодильник.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Пляцок “Вершково-яблучна насолода”. Дуже простий і водночас дуже смачний!