Мої пиріжки смачні навіть без начинки! Секрет – у тісті

Цей рецепт тіста для пиріжків перевірений роками - він ідеальний. Але попереджаю одразу: готуйте подвійну порцію. Однієї точно буде замало, бо дуже смачно!

Пиріжки

480-500 г борошна, 250 мл молока, 2 ч. ложки сухих або 25 г пресованих дріжджів, 100 г масла (5 ст. ложок), 2 яйця, ванільний цукор, 1/3 . ложки солі.

Розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ч. ложкою цукру і почекати до підняття шапочки. Збити трошки виделкою яйця з цукром і додати в борошно, додати ваніль. Розтопити масло і з рештою молока додати в борошно, додати сіль, дріжджі, що підійшли, замісити тісто. Не забивати мукою, воно має бути м’якеньке. Миску змастити добре олійкою, викласти тісто, поставити на 1 год в тепле місце, щоб підійшло.

Формувати пиріжки, дати підійти, змастити верх (яйце збити з 1 ч. ложкою сметани), випікати в духовці при 180 ОС 45 хвилин до золотистого кольору.

Ці пиріжки я робила без начинки, а ще люблю такі корицею і цукром. Загалом можна робити з будь-якою начинкою, та мені більше подобаються без начинки, вони виходять м’якенькі і дуже ніжні.

Рецепт і фото Оксани Полищук

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook