Пухкий медівник на молоці і варенні, який довго не черствіє
- 2 яйця, 1 скл. цукру, 0,5 скл. меду, 0,5 скл. варення, 1 скл. молока, 50 г олії, 0,5 ст. ложки соди + 1 ст. ложка оцту, 2,5 скл. борошна.
Яйця збти з цукром до пишності, додати решту продуктів, збити. Вилити у деко, застелене пергаментом. Випікати при 180 ОС. Можна їсти як бісквіт, використовувати як коржі для торта або робити медові палички у шоколадній глазурі і кокосовій стружці. У формі діаметром 26 см виходить високий бісквіт. Рецепт Іванни Луць.
Коржі для торта на варенні
- 280 г варення, 1 ч. ложка соди, 3 яйця, з 4 ст. ложки олії, 300 г борошна.
280 г варення, 1 ч. ложка соди – нехай 15 хв перебродить. 3 яйця збити з 4 ст. ложками олії. Додати 300 г борошна, збити. Вилити на деко, застелене пергаментом. Посипати горішками. Випікати 25-35 хв. Можна розрізати і перемастити кремом. Рецепт і фото Валентини Бабич
Пляцок “Лінивий”
- 1 скл. варення і 2 ч. ложки соди, додати 1 яйце, 1 скл. цукру, 1 скл. молока, 3 скл. борошна.
1 скл. варення і 2 ч. ложки соди збити добре, додати 1 яйце, 1 скл. цукру, 1 скл. молока, 3 скл. борошна. Добре збити. Поділити на 2 коржі і спекти. Можна перемазати будь-яким кремом або пекти 1 великий корж, присипати пудрою. Виходить смачний медівник. Рецепт Марії Томич
Пиріг на кисляку і варенні
- 2 скл. борошна, 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. кисляку або кефіру, 1 скл. склянка варення, 1 ч. ложка соди (перемішати з варенням, залишити, щоб пінилося), ваніль, можна горіхи, 2 ст. ложки олії.
Усе збити. Вилити у деко, застелене пергаментом, пекти при 180 градусах 45 хв, перевірити шпажкою.
Швидкий пиріг на варенні “Паличка-виручалочка”
Пиріг на варенні та майонезі
- 1 скл. варення без кісточок, 1 ч. ложка соди, 1/3 скл. цукру, 2 яйця, 1 скл. майонезу (або сметани, або кефіру), 2-2,5 скл. борошна (тісто, як густа сметана; за рецептом 2,5скл, але треба дивитися).
Радимо також приготувати інші пироги за перевіреними рецептами від господинь:
- Пиріг з вишнями у своєму соку. Смачний, пісний і пишний!
- Пісна монастирська бабка