смородинове вино

Вино зі смородини: зберігайте перевірений рецепт

Ніяке магазинне вино не зрівняється з домашнім! А особливо коли це вино зі смородини: смак напою неймовірний!

Вино зі смородини

  • 5 кг смородини, 2,5-3 кг цукру, 5 л води.
Смородину перебрати, помити. Ягоди розім’яти блендером або іншим способом. До теплої води (25-30 градусів) додати цукор, зробити сироп. В поливану каструлю всипати ягоди, сироп, перемішати, накрити марлею, залишити в кімнаті.
Сусло буде бродити, тому заповнити не більше ніж 2/3.
Температура бродіння – 22-25 градусів, залишити на 3-4 доби, перемішувати 2 рази на добу чистою дерев’яною ложкою.
Коли сусло забродить, процідити, жмих відтиснути через марлю.
Рідину налити в бутель, надіти рукавицю резинову, добре її закріпити, коли надується – зробити дірку.
Бутель тримати при температурі 25-30 градусів 1-1,5 міс.
Через 5 днів можна попробувати на цукор: якщо потрібно – додати.
Через 5 днів можна ще раз спробувати на цукор.
Коли вино перестане бродити, перелити через марлю в чистий бутель.
Вино поставити в підвал на 2 місяці, встановити гідрозатвор (медична трубка від системи), один кінець закріпити в отворі кришки, а інший опустити в воду. Вино зберігати 1-2 роки.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
  • Вино з усіх ягід. Смачне, ароматне, без горілки
  • Коли достигає полуниця, щороку роблю лікер “Різдвяник”. Це бомбезний напій!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook