палюшки

Палюшки (ліниві вареники з картоплі)

Якщо маєте торішню картоплю і розмірковуєте, що з неї приготувати, - зробіть палюшки. Це дуже смачні ліниві вареники.

Палюшки (ліниві вареники з картоплі)

  • 1 кг картоплі, 2 яйця, 1-2 склянки борошна, 1-2 ст. ложки крохмалю, сіль, перець.
Картоплю відварити, потовкти до однорідності чи пропустити через м’ясорубку. Додати решту продуктів, замісити тісто, має вийти туге, щоб не липнуло до рук. Добре вимішати, щоб наші палюшки не розвалювалися при варінні.
Присипати стільницю борошном і викласти тісто. Скотити у ковбаску, злегка приплюснувши її, і нарізаємо приблизно завтовшки 1-2 пальці. Обмочити в борошно, викласти на стільницю. Так зробити з усім тістом.
У киплячу підсолену воду викласти палюшки і варити з моменту закипання 5-7 хв.
Виймати на друшляк, щоб стекла рідина, і заправити смаженою цибулею (можна і шкварками, можна зверху посипати ще домашнім сиром).
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook