Здоров'я та краса Народна медицина

Від соку кропиви з кагором гемоглобін росте на очах

Кропива дуже гарно піднімає гемоглобін. Для людей з анемією це знахідка! А ще у ній удесятеро більше вітаміну С, ніж у яблуках, і ще дуже багато лікувальних властивостей!

“Сік кропиви із кагором дуже гарно піднімає гемоглобін, це я знаю з власного досвіду, – розповідає Оксана Смолій. – У мого тата був рак шлунка, і це допомагало. Звичайно, рак ми цим засобом не вилікували, але гемоглобін піднімали. У тата з’явився рум’янець, більше сили, почав ходити, а до цього лежав”.

Це не дивно, що кропива позитивно впливає на організм. Вона багата на біологічно активні речовини, як-то залізо, магній, кальцій, калій і кремній, вітаміни А, К, РР, Ст. Кропива містить в 10 разів більше вітаміну С, ніж яблука.

Кропива має такі властивості:

  • антианемічний, тонізуючий, вітамінний, мінеральний;
  • гепатопротекторний, протимікробний, гастросекреторний, антидіарейний, антигемороїдальний;
  • відхаркувальний, пом’якшувальний, протикашльовий, протиастматичний, протизапальний;
  • діуретичний;
  • активізує циркуляцію крові;
  • антидіабетичний, антицелюлітний, антиревматичний, імуностимулюючий.

Препарати з кропиви збільшують кількість еритроцитів і нормалізують склад крові, зменшують кількість цукру в крові, виявляють сечогінну, загальнозміцнювальну, антисептичну, протизапальну, слабку жовчогінну, відхаркувальну, лактогінну, тонізувальну дії, підвищують регенерацію слизових оболонок ШКТ, сприяють нормалізації порушеного менструального циклу, підвищують тонус міометрію та товстої кишки. Їх вживають при ревматизмі, туберкульозі легенів, атеросклерозі, залізодефіцитній анемії, холециститі, гастриті, коліті, виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки, розладах травлення, цукровому діабеті, нирковокам’яній хворобі, нефриті, асциті, набряках, гіповітамінозі, рахіті, поліменореї, фібромі тощо. Відваром з листків кропиви миють голову для зміцнення волосся.

Жінка поділилася рецептом приготування суміші вина і соку кропиви. Потрібно змішати 600 г соку кропиви і 400 г кагору, зберігати у посудині з темного скла в холодильнику. Пити по 40 г на голодний шлунок, перед цим збовтувати.

Але перед прийомом порадьтеся з лікарем! Кропива кровоспинна, з нею теж треба бути обережним, щоб не було тромбозів! Тому дозу не можна збільшувати!

Дата публікації: 24.05.2021 img Поділитися