Вергуни
- 500 г борошна, 1 яйце, 250 мл кефіру, 80 мл сметани, 40 г цукру, 8 г розпушувача, 1/2 ч. ложки соди, сіль.
До просіяного борошна додати розпушувач. Кефір і сметану змішати з содою і дати постояти 5 хвилин. Яйце збити з сіллю і цукром і з’єднати з кефіром і сметаною. Поступово підмішати борошно і замісити густе тісто. Дати постояти 30 хв при кімнатній температурі.
Смажити всі вергуни з двох сторін у великій кількості олії. Можна присипати цукровою пудрою змішаною ванільним цукром. Можна їсти з будь-яким джемом.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Вергуни – традиційна українська різдвяна випічка
-
Хрустики або вергуни: давній рецепт Дарії Цвек
Post Views: 292