вергуни

Вергуни як пух (на кефірі і сметані)

Вергуни (хрустики) - традиційний український десерт, смак якого багатьом знайомий з дитинства. До вашої уваги перевірений рецепт і спосіб формування.

Вергуни

  • 500 г борошна, 1 яйце, 250 мл кефіру, 80 мл сметани, 40 г цукру, 8 г розпушувача, 1/2 ч. ложки соди, сіль.

До просіяного борошна додати розпушувач. Кефір і сметану змішати з содою і дати постояти 5 хвилин. Яйце збити з сіллю і цукром і з’єднати з кефіром і сметаною. Поступово підмішати борошно і замісити густе тісто. Дати постояти 30 хв при кімнатній температурі.

Смажити всі вергуни з двох сторін у великій кількості олії. Можна присипати цукровою пудрою змішаною ванільним цукром. Можна їсти з будь-яким джемом.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook