Медовик з тонкими коржами, які легко розкочуються і не рвуться

Торти-медовики подобаються, мабуть, усім. У них тонкі ніжні коржі, які просто тануть у роті. Єдина проблема - вони часто рвуться під час розкочування. Щоб коржі не рвалися, треба знати деякі хитрощі приготування медового тіста, а також мати перевірений рецепт.

Щоб тонкі медові коржі не рвалися

Щоб тонкі коржі для медовика не рвалися при розкочуванні, варто прислухатися до цих порад досвідчених господинь:

  • Тісто при розкочуванні може рватися, коли в ньому забагато цукру або борошна. Медове тісто має бути м’яке і ніжне.
  • До тіста можна додати 2-3 ст. ложки олії, тоді воно буде набагато еластичнішим і не рватиметься.
  • Не охолоджуйте медове тісто. Одразу після замішування покладіть його у миску, поставлену на каструлю з гарячою водою. І теплим розкочуйте, підсипаючи борошно.
  • Охолоджене тісто можна злегка підігріти імпульсами у мікрохвильовці – так розкочується набагато легше.
  • Коржі розкочувати на пергаменті, а обрізати краї, коли спечеться, поки ще гарячий корж.
  • Коржі можна розкочувати між двома аркушами пергаменту: верхній зняти – і в духовку.
  • Посипати дошку для розкочування борошном, вирізати коло, приклавши кришку від каструлі потрібного розміру.
  • Дуже зручно розкочувати і випікати коржі для торта на силіконовому або тефлоновому килимку – тісто не липне і не рветься.
  • Якщо форма велика прямокутна, то потрібно підсипати борошно, на качалку накрутити розкочений корж, перекласти у форму і до кутів розтягувати тісто пальцями, трішки вмочивши їх у борошно або олію або воду.
  • Колись, як не було силіконових килимків і пергаменту, то велику форму перевертали догори дном, мастили смальцем, припудрювали борошном і розкочували.

Два перевірені роками рецепти коржів для торта-медовика

Медовик, який вдається завжди

2 ст. ложки меду, 1 ч. ложка соди, 100 г масла, 2 яйця, 100 г цукру, 400 г борошна. 

Мед розтопити, додати соду. Коли запіниться, додати масло. Влити збиті з цукром яйця, постійно помішуючи. Додати поступово борошно, замісити м’яке тісто. Поділити на 8-10 частин. Розкочувати на пергаменті. Обрізати, коли спечеться (обрізки змолоти на крихти і використати для посипання). Пекти при 180 ОС. Смакує зі сметанним або вершковим кремом. Рецепт Оксани Скрипки

Медові коржі. Рецепту більш як 25 років

Рецепт на 4 торти 22-24 см або на великий триярусний. Склянка – 250 мл. 1 скл. яєць (5-6 шт.), 0,5 скл. меду, 2 скл. цукру, 5 скл. просіяного борошна, 2 ч. ложки соди. 

1 скл. яєць (5-6 шт.), 0,5 скл. меду, 2 скл. цукру поставити на водяну баню, помішуючи, готувати доки повністю розтане цукор. Додати борошно з содою. Мішати, коли буде однорідне. Зняти з водяної бані. Дати охолонути, розкочувати коржі і випікати. Можна перемащувати сметанним або заварним кремом. На крем можна посипати крихти желе (приготувати желе, використавши на половину менше води, ніж вказано в упаковці; коли застигне, потовкти товкачем для картоплі). Рецепт Лариси Незгодюк

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook