Вечеря у китайському стилі

Душа бажає чогось особливого? Тоді приготуйте ці оригінальні страви. Смачна мандрівка на Схід – що може бути цікавішим?

Зовсім не обов’язково йти у ресторан, щоб поласувати чимось оригінальним. Наприклад, деякі страви китайської кухні цілком реально приготувати власноруч із доступних продуктів. І результат вам, повірте, сподобається!

 

Риба в апельсиновому соусі

0,5 кг минтаю або хеку, 1 яйце, по 3 ст. ложки борошна та крохмалю, сіль, перець, олія. Для соусу: 1 апельсин, 0,5 лимона, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка крохмалю,100 мл води.

Рибу порізати вузькими шматочками (до 2 см), покласти у збите яйце (добре посолити, поперчити) на 15 хв. Кожен шматочок запанірувати у суміші борошна і крохмалю, посмажити у великій кількості олії. Приготувати соус: вичавити сік апельсина і лимона, додати цукор, прогріти до розчинення, додати воду з розчиненим крохмалем. Варити, помішуючи, доки загусне. Соусом полити рибу. Смакує гарячою й охолодженою.

 

Кисло-солодка свинина

400 г нежирної свинини, 1 цибулина, 3 зубці часнику, крохмаль, 4 ст. ложкх соєвого соусу, 1 яйце, 2 ст. ложки винного оцту, 1 банка консервованих ананасів, 1 перчина, 2 ст. ложки томатної пасти або кетчупу.

М’ясо порізати маленькими шматочками, залити 2 ст. ложками соевого соусу, залишити на 30 хв. Додати збите яйце, перемішати, кожен шматок обкачати у крохмалі, смажити невеликими порціями у неликій кількості олії до зoлотистої шкірочки, відкинути ца друшляк. Для соусу: 50 г ананасового соку (з банки), 1 ч. ложку крохмалю, по 2 ст. ложки соєвого соусу, оцту і томату, перемішати (можна додати цукор). Перець і ананаси порізати, часник і цибулю – подрібнити. Злити олію, у якій смажилося м’ясо, залишити 2 ст. ложки, вкинути часник, потім цибулю, перець, смажити, помішуючи, 2 хв. Додати ананас і соус, перемішати. Довести по кипіння. Коли соус загусне, вкинути м’ясо, нагріти 2–3 хв, помішуючи.

 

Груші по-пекінськи

4 груші, жменя волоських горіхів, 3 ст. ложки меду, дрібка сушеного імбиру.

Груші почистити від шкірки, розрізати навпіл, вирізати серцёвину, наповнити сумішшю подрібнених горіхів, меду та імбиру. Деко змастити маслом, викласти груші,запекти у поперецньо розігрітій духовці до готовності.

 

Яблука в карамелі

б яблук (можна замінити бананами, грушами тощо), сік половини лхмона, 100 г борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 1 яйце, по 150 г молока і води, 1 скл. г цукру, 2 ст. ложки кунжуту, олія.

Яблука почистити від шкірки, нарізати скибками, скропити лимонним соком. Змішати в мисці борошно з крохмалем,зробити поглиблення,влити молоко зі збтrгим яйцем і перемішати. Відставити на 10 хв. Розігріти олію у фритюрниці або сковорідці. Яблука занурюватх в тісто й обсмажувати в розігрітій олц протягом 1 хв, викладати на паперову сервет- ку. Розчинити цукор у воді і варити, поки сироп стане золотисто-коричневим. До- дати кунжут, обсмажені в клярі яблука і добре перемішати, щоб карамель покрила кожну скибочку. Викласти на rарілку, змащену оліею. Подавати відразу після приготування.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook