ватрушки

Ватрушки на кефірі: тісто, як пух

Ватрушки на кефірі виходять м'якенькі, ніжні з великою кількістю начинки. Готуйте і смакуйте смачну домашню випічку!

Ватрушки на кефірі

  • Тісто: 300 г кефіру або кисле молоко, 2 яйця, 80 г цукру, 2 ч. ложки ванільного цукру, 4 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі, 50 г пресованих дріжджів, 0,5 ч. ложки куркуми (можна і без неї), 700 г борошна.
Замісити густе дріжджове тісто, накрити рушником і дати підійти, тоді обім’яти і нехай ще раз викисає.
  • Сирна начинка: 1 кг меленого кисломолочного сиру, 150 г цукру, 2 п. ванільного або сметанкового сухого пудингу в порошку. Все з’єднати і вимішати.
Тісто поділити на джгутики, порізати на шматки, зробити кульки і дати кілька хвилин підійти, а тоді дном склянки, змоченим олією, витиснути виїмки, в які наповнити сирну начинку. Можна ложкою або кондитерським мішком. Краї тіста змасти збитим яйцем. Випікати при температурі 200 °С 15 хв.
Рецепт і фото Оксани Жидко-Дмитровської
Радимо також приготувати:
  • Найсмачніші пиріжки – із сиром! Ватрушки по-новому – зі штрейзелем
  • Найпишніші пиріжки – на сироватці. Це дріжджове тісто – казка: дуже пухнасте і довго не черствіє!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook