Вафельний рулет з желе
5 квадратних вафельних листів, 3 п. желе, 0,7 л води, 200 г крекера вершкового, 6 ст. ложок какао, 200 г кокосової стружки, 1 скл. молока, 1 ст. ложка манки, 8 ст. ложок цукру, 300 г масла, 1 п. ванільного цукру.
Спочатку приготувати желе: для цього 3 пачки желе залити 0,7 л кип’ятку. Розмішати до до повного розчинення. Прямокутну чи квадратну форму для випічки застелити харчовою плівкою та вилити туди желе. Залишити застигати.
Зробити кокосову масу: кокосову стружку заливаємо склянкою молока, додати цукор, пачку ванільного цукру та довести до кипіння, постійно помішуючи. Додати ложку манки (без чубка), варити ще 5 хв. Накрити кришкою та залишити, щоб охолонуло. Охолоджену масу збити з м’яким маслом.
Шоколадна маса з крекером: вершковий крекер подрібнити в чаші блендера. Окремо закип’ятити 0,5 л води, додати до неї какао та цукор, перемішати та варити ще 5 хв. В гаряче какао всипати подрібнений крекер. Швидко перемішати. Поділити на п’ять частин та гарячою масою змастити кожну вафлю. Якщо маса буде не достаньо гарячою, то вафлі можуть погано просочитись і скрутити їх в рулет не вийде. Тому тут все треба робити дуже швидко. Змащені вафлі залишити охолоджуватись 10-15 хв.
Кокосову масу також поділити на п’ять рівних частин. Змастити вафлі кокосовою масою поверх шоколадної.
Дістати застигле желе з форми. Розрізати на п’ять рівних смужок. Викласти смужку желе на один край вафельного листа і скрутити в рулет. Готові рулети залишити у холодильнику на кілька годин, щоб просочились.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko