Універсальні гострі кисло-солодкі огірки
2,5 кг огірків, 2,5 ст. ложки солі (без чубка і нейодованої), 3,5 ст. ложки цукру, 70 г кунжуту, 7 зубців часнику, 3 перці червоні гострі, 2 ст. ложки паприки солодкої, 10 ст. ложок олії без запаху, 2 ст. ложок соєвого соусу, 1 ч. ложка оцтової есенції.
Огірки помити, обтерти, відрізати кінчики і розрізати на брусочки завтовшки 5 мм і довжиною до 2,5 см. Скласти в ємність. Додати в огірки сіль, перемішати і залишити мінімум на 40 хв – 1 год, іноді перемішувати. Віджати як слід і перекласти в іншу ємність. Кунжут обсмажити на сухій сковороді. Часник почистити і видавити в огірки. Розтерти перець чилі або нарізати тонюсінькими кільцями і додати до огірків, всипати кунжут і паприку, додати соєвий соус і цукор, влити есенцію, перемішати дерев’яною ложкою. Олію прожарити і ВІДРАЗУ влити в огірки, перемішати. Якщо хочете поласувати огірочками зараз – відкладіть частину відразу без стерилізації, просто приберіть в холодильник.
Решту огірків розкласти в простерилізовані банки, прикрити кришками і стерилізувати з моменту закипання банки мпо 0,5 л 30 хвилин. Закрутити. Зберігати в підвалі або коморі. Із 1,5 кг огірків виходить 1,5 літра плюс трохи на пробу.
Рецепт та фото povarenok.ru