Торт “Біла акація”
- Форма 20×30 см.
- 3 скл. борошна, 3 яйця, 1 скл. цукру, 100 г маргарину або масла, 1 ч. л. амонію, 2 ст. л. сметани, 1 ч. ложка соди з оцтом.
Яйця збити з цукром до пишної маси. Додати 100 г розтопленого ледь теплого маргарину або масла, тоді амоній, розведений у сметані, соду з оцтом і поступово всипати борошно. Готове тісто поділити на 2 частини. До однієї додати 3 ст. ложки какао. Спекти 2 білі і 2 чорні коржі, посипавши зверху арахісом, при температурі 170-180°С до сухої палички.
- Крем 1: 1,5 скл. маку запарити і втерти з 1 скл. цукру. Остудити. Тоді збити 100 г масла і додати до нього макову масу.
- Крем 2: 0,5 л молока, 1 скл. цукру, 5 ст. ложок борошна, 1 п. ванільного цукру. Усе заварити і остудити, накривши плівкою, щоб не обвітрювалася маса. Тоді збити 300 г масла і поступово додавати заварну масу.
Тоді зібрати торт: білий корж, заварний крем, корж з какао, маковий крем, білий корж, заварний крем, корж з какао.
Рецепт і фото Оксани Дмитровської
Спробуйте також приготувати:
- Чорно-білий “Наполеон” із незвичайним поєднанням класичних і шоколадних коржів
- Торт “Біла акація” із чоно-білими коржами з горіхами і двома кремами