Універсальна заправка до перших страв
Інгредієнти: морква, цибуля, зелень, селера, корінь петрушки
Підготувати моркву, ріпчасту цибулю, зелень, біле коріння (пропорції – довільні). Вимити, почистити й дрібно нарізати.
Моркву обкачати в цукрі й обсмажити у великій кількості жиру, викладаючи невеликими порціями. Цибулю, коріння, зелень також обсмажити окремо одне від одного, підсолюючи й додаючи прянощі до смаку.
Якщо є курячий, гусячий чи качиний жир, то обсмажувати найкраще на ньому.
Потім скласти овочі в широку каструлю, перемішати й поставити на слабкий вогонь, щоб випарувалася волога.
Готову суміш викласти в будь-які ємності – підійдуть пластикові стаканчики з-під майонезу, сметани. Зверху обов’язково залити жиром шаром 0,5 см. Заправка добре зберігається в комірці. Додавати за 10 – 15 хвилин до готовності в перші страви.