Ви, мабуть, чули про ананаси з кабачків. Але чи куштували? Якщо так, то знаєте, що це дійсно смачно! Такі “ананаси” можна додавати у різні десерти, торти, желе або просто ними ласувати з банки. Приготуйте – не пошкодуєте. Такі кабачки дійсно дещо нагадують на смак ананас.
“Український ананас” з кабачків з аличею
- Кабачки, алича 1:1. Сироп: 1 л води, 200 г цукру.
Кабачки почистити, нарізати кубиками, а з аличі видалити кісточки. У літрові банки накласти порівну кабачків та аличі – разом десь на 3/4 або на 2/3 від об’єму банки. Залити гарячим сиропом (на 1 л води – 200 г цукру). Поставити банки у гарячу воду настоятися, не стерилізуватися (зверніть увагу!). Сироп злити, закип’ятити, знов залити в банку та закрутити.
Рецептом поділилася Світлана Дем’янчук
Спробуйте також приготувати:
- Густе яблучне повидло для начинки у пироги, рогалики і пончики
- Яблучний джем “Як мармелад”. Готую в духовці: виходить густий, хоч ножем ріж!
Post Views: 80